6x minder plastic in je badkamer

Is het je al eens opgevallen hoeveel plastic flesjes er in je badkamer staan? Cosmetica is een van de grote boosdoeners voor plasticafval in de oceaan. Niet enkel door de verpakkingen, maar ook door de microplastics in de producten. Deze tips helpen je naar een groene badkamerroutine.

1. Vermijd plastic verpakkingen 

Verschillende merken kiezen deze dagen voor kartonnen of glazen verpakkingen. Deze zijn een pak vriendelijker voor het milieu. Toch plastic? Kies dan liefst voor gerycleerd plastic.

2. Kies voor showerbars

Doucheproducten zitten vaak in flacons, doordat ze water bevatten. Kies liever voor bars. Deze vermijden extra watertransport én zitten in kartonnen verpakkingen.

3. Weg met wegwerp

Wanneer je je benen of oksels wekelijks scheert zal je jaarlijks 56 wegwerpmesjes gebruiken. Ga voor een herbruikbaar, stalen mesje en kies niet enkel goed voor de planeet, maar ook voor je portefeuille.

Liquid error (sections/pf-61645325.liquid line 124): product form must be given a product
4. Ga voor oceanfriendly

Microplastics breken niet af in de oceaan en kwetsen de koralen. Kies daarom voor producten die deze kleine deeltjes niet bevatten. Op iksmeerbelgisch ben je veilig.

5. Stop met alcoholdoekjes

Elke dag reinigen is een must, maar kies voor een herbruikbaar alternatief zoals wattenschijfjes. Zo vermijd je bovendien de overbodige alcohol in demaquillagedoekjes die je huid uitdrogen. Nog beter? Kies een reiniging die je gewoon met water kan afspoelen en droog je gelaat nadien met een handdoek. No more extra washingmachine.

Cleanser - MarionMaakt
Cleanser - MarionMaakt
Cleanser - MarionMaakt
Cleanser - MarionMaakt
Cleanser - MarionMaakt
€29,95

Onze purifying cleanser, genaamd Jannie, is een olie-gel reiniger die je poriën grondig reinigt zonder je huid uit te drogen, schadelijke toxines afbreekt, overtollige talgproductie reduceert, en je huid herstelt en beschermt tegen oxidatieve stress. Ook bruikbaar als make-up remover!

All natural (Natrue richtlijnen), vegan, no bullshit ingredients, fair trade, 0% plastic inside, allergeen-vrij. What’s not to like?!

View Details
Liquid error (sections/pf-61645325.liquid line 180): product form must be given a product
TERUG NAAR BOVEN