HOE BEPAAL JE JOUW HUIDTYPE?

Om de juiste skincareroutine te kiezen moet je eerst houw huidtype kennen. Heb je een droge huid, vette huid of gemengd? Dan pas je jouw producten hieraan aan.

Je huidtype bepalen is erg eenvoudig, maar zéér belangrijk. Hiermee kijk je hoeveel hydratatie er in je huid zit. Voor een glowy skin moet je vocht in balans zijn, dus per huidtype kan je je moisturizer gaan aanpassen. In 4 stapjes ontdek jij welk type je bent.

Stap 1: Was je handen

Je handen nemen veel vuil en bacteriën op. Daarom is het belangrijk om steeds met schone handen te starten aan je skincare. Was je handen met zeep en water.

Stap 2: Reinig je gelaat

Hier kiezen we voor een milde reinigingsmelk.Maak je gelaat even vochtig en breng de reinigingsmelk aan op je gelaat. Je hebt niet veel product nodig: de grootte van een eurostuk volstaat.Masseer het product goed in je huid, ook je ogen mag je insmeren, want de reinigingsmelk is een perfecte demaquillant. Spoel af met lauw water.

Gevoelige of acnehuid? Kies dan voor de Boost of Freshness van Self.Milde reiniging? De cleansing milk van Maiwe is een topper dankzij de rozenbottelolie.Geen zin om je handen te gebruiken? Dan schiet de konjacspons van Self ter hulp.

Boost of freshness facial
Boost of freshness facial
Boost of freshness facial Self
€37,00
details
Liquid error (sections/pf-79c1c557 line 98): product form must be given a product
Liquid error (sections/pf-79c1c557 line 107): product form must be given a product
Stap 3: Laat je huid rusten

Geef je huid een uurtje rust. Dit wil zeggen dat we géén producten gaan aanbrengen. Geen moisturizer, geen serum, niks, nada noppes. Zo komt je ware huid naar voren. Kies dus voor een moment van tijd voor deze test.

Tip: Draag een haarband zodat je haren zeker niet in je gelaat komen.Zo vermijd je vuil uit je haren in je poriën.

Stap 4: herken je gevoel

Je huidtype bepaal je aan het gevoel van je T-zone. Deze loopt vanaf je neus tot over je voorhoofd in een T-vorm.

Voelt je voorhoofd wat vetter aan en blink je snel? Dan heb je een vette huid. Voelt je huid wat trekkerig, zeker als je er in gaat knijpen? Dan heb je een droge huid. Heb je op sommige plaatsen een trekkerig gevoel, maar op andere plaatsen ook een vettig, glanzend effect? Dan heb je een gemengde huid. Geen vettig gevoel, geen droge plekjes, geen trekkerig gevoel? Gelukzak, je hebt een normale huid.

Toch nog vragen? Bekijk hier de videotutorial.