HOE WERKT NATUURLIJKE DEODORANT?

Lichaamsgeur: niet ons favoriete onderwerp. We smeren soms meerdere keren per dag om onze (vieze) geurtjes te camoufleren. Hou dan in het achterhoofd dat onze oksels een gevoelig huidsdeel zijn waar makkelijk stoffen naar binnen komen en in de bloedbaan terecht komen. Daarom zijn natuurlijke deodorants een goed en veilig alternatief. 

1. Zweten is normaal

Dat we transpireren is de normaalste zaak ter wereld. Dus verstop je niet in zwarte kleding, maar ga geurtjes gewoon aan. Zweten is een essentiële lichaamsfunctie. Het doel is om je lichaam af te koelen bij oververhitting. Eigenlijk een teken van gevaar waar je lichaam op inspeelt.

2. Zweet stinkt niet

Wait, what? Jup, zweetdruppels zelf hebben geen (vieze) geur. Wel zitten er bacteriën die het zweet afbreken tot een onaangename geur.

3. Natuurlijke deodorant overstelpt vieze geurtjes

Je poriën toeslippen om niet meer te transpireren is geen goed idee. De essentiële functie gaat dan namelijk verloren en vuil en warmte blijft onnodig in je lichaam. Een natuurlijke deo gaat porien dan ook niet verstoppen of het natuurlijke transpiratieproces niet tegenhouden. Wat dan wel? Natuurlijke deodorants gaan simpelweg de bacteriën neutraliseren zodat vieze geurtjes geen kans krijgen. 

4. Te vermijden ingrediënten

* Parabenen: Hier zijn ze weer, de bewaarmiddelen die de hormoonfunctie kunnen verstoren doordat ze de werking van oestrogeen imiteren.

* Aluminium: Aluminium zorgt voor een anti-transparante werking en verstopt dus je poriën. Daarenboven dringt de aluminum zelf wel door in de huid wat resulteert in oxidatieve stress.

* Flatalaten: Nog zo'n hormoonverstorend ingrediënten. Zeker te vermijden bij zwangerschappen aangezien die in de urinewegen kan terecht komen. 

5. Onze keuze
TERUG NAAR BOVEN