VEGAN VS CRUELTYFREE

Crueltyfree en vegan worden vaak gelijkgestemd. Mààr, niets is minder waar. Hoewel het beide om dierenwelzijn draait zijn er toch grote verschillen. dek jij welk type je bent.

Crueltyfree

Crueltyfree betekent dat er niet getest wordt op dieren en dat er geen dieren kwaad zijn berokkend bij producten.
Hier vind je al een eerste kanttekening. Sommige producten zullen zeggen dat ze crueltyfree zijn omdat het eindproduct niet getest wordt op dieren.
Maar 100% crueltyfree betekent dat er ook geen enkel ingrediënt of grondstof mag getest worden op dieren.Het gaat dus verder dan enkel het product zelf.
Wist je dat diertesten in Europa verboden is? En daar zijn we heel dankbaar om. Kies je voor een Belgisch merk, dan kies je dus sowieso voor een crueltyfree product.

In China is dierentesten nog verplicht! Onwezenlijk, toch?Vind je dus een merk dat zegt crueltyfree te zijn, maar ook verkocht wordt in China, dan moet er onmiddellijk een alarmbelletje af gaan.
 

Vegan

Vegan betekent dat er geen dierlijke elementen in een product verwerkt zijn. Bij voeding gaat dit vaak om melk, eieren, honing. Bij cosmetcia gaat dit nog een stuk verder. Voor een lippenbalsem wordt vaak bijenwas gebruikt, wat gemaakt wordt door bijen en is dus niet vegan.
Hetzelfde bij parfums, veel dames kiezen voor natuurlijke parfums in plaats van chemische parfums in skincare. Denk daarbij even aan de geur "musk". Deze geur is afkomstig uit de geurklier van een muskushert.
Conclusie, natuurlijk, maar niet vegan.

Of je kiest voor vegan is geheel aan jou. Maar denk telkens goed na per product:
Een gewaarschuwd vrouw is er 2 waard ;)

Bij Iksmeerbelgisch zijn alle producten crueltyfree.