IKSMEERBELGISCH IS LIEF VOOR HUID ÉN NATUUR

1. Wist je dat XX% vn je producten rechtstreeks in je lichaam terechtkomen? Daarom kiest iksmeerbelgisch resoluut voor producten die lief zijn voor je huid & je gezondheid. Geen nasties, maar natuurlijke ingrediënten en minerale poeders. Kleine batches zodat er geen chemische bewaarmiddelen nodig zijn, en je op de meest verse manier kan smeren.

2. xxx kg plastic beland in de oceaan. De beautywereld is daar een groot aandeel in. Daarom kiest iksmeerbelgisch voor merken met een duurzaam hart. Een bewust omgang met verpakkingen, ethisch en ecologisch verantwoorde grondstoffen en een kleine transportafstand door Belgische merken te kiezen.

3. Ons Belgenlandje telt heel wat beautytoppers. Dankzij de strikte regelgeving in Europa & België kies je resoluut voor kwaliteit én crueltyfree. Iksmeerbelgisch staat in nauw contact met alle producenten. Zo gaan we samen voor de beste producten en een transparante samenwerking. Bovendien verklein je de transportuitstoot door Belgisch te kiezen. 

Oprichter Klaartje

Na opleidingen communicatie en journalistiek trok Klaartje naar Londen College of Fashion om zich te verdiepen in Fashionjournalism en marketing. Zo kwam ze uit bij modemagazine Marie Claire waar ze zowel artikels schreef als assisteerde bij fotoshoots. Hier kwam de liefde voor beauty naar voren. Sinds 2016 werkte ze als professioneel haarstyliste en make-upartiste waarbij ze telkens op zoek ging naar de beste producten. Na een wereldreis van 5 maanden knapte er iets. Haar huid was beter door enkel basisroutines te gebruiken en bewuster om te gaan met haar ingrediënten. Na enkele duiktrips knapte er opnieuw iets: veel koraalriffen zijn zwaar beschadigd en ook op het vaste land waren toren hoge bergen afval te bespeuren. Daarom wilde ze haar steentje bijdragen voor een mooiere planeet door bewustere ecologische keuzes te maken. Verbauwereerd door de impact die de beautywereld heeft op de natuur koos ze resoluut voor duurzame merken. Hoewel reizen in het bloed zit is Klaartje een trotse Belg. Toen ze ontdekte hoeveel kwalitatieve, ecologische merken er in Belgie te vinden zijn was ze in shock. Dit moet iedereen weten. En zo ontstond iksmeerbelgisch.Klaartje's missie? Elke vrouw laten genieten van een stralende huid met de juiste routines lief voor de huid en de planeet.